|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Nasiona Chia
Nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica) - Nasiona Chia (Salvia hispanica) rosną w Ameryce Południowej. Przez wieki spożywane były przez Azteków.
| | |
|
|
|
Przepisy z nasionami Chia
Chia zazwyczaj dodaje się do koktajli, jogurtu, zdrowych deserów i porannej owsianki. Namoczone nasiona chia to bardzo dobry wypełniacz żołądka.
| | |
|
|
|
Zupy na zimno
Zbliża się gorący weekend - przygotuj zimne zupy! Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca: Zimną zupę z Awokado oraz pyszne Gazpacho.
| | |
|
|
|
Kokosowe, migdałowe, sojowe - mleka roślinne
Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwięrzęcego.
| | |
|
|
|
Małą czarną, proszę!
Rocznie na świecie wypija się 400 mld filiżanek kawy. W oparciu o lokalne zwyczaje i dostępność produktów, niemal każde z państw opracowało własne receptury, sposoby przygotowania czy serwowania „małej czarnej”.
| | |
|
|
|
Poczuj nowy smak kawy w letnie dni
Nadchodzi fantastyczny czas słonecznych, ciepłych dni, podczas których będziemy szukać ochłody i orzeźwienia. W weekendy znajdziemy je w cieniu drzewa, w pobliżu fontanny, spacerując brzegiem rzeki.
| | |
|
|
|
Kawowe podróże
Osobom, które planują podczas urlopu udać się w dalekie podróże, z pewnością będzie dane spróbować przysmaków lokalnych kuchni. Tym, którzy chcieliby przeprowadzić kulinarne eksperymenty...
| | |
|
|
|
Jak powstaje bezpieczna żywność?
Od 1948 roku, 7 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Bezpieczeństwa. Cały świat zwraca wówczas uwagę na najbardziej priorytetowe problemy zdrowotne społeczeństwa.
| | |
|
|
|