|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Chrzan
Firma Rolnik przygotowała doskonały delikatny Chrzan tarty, klasy Premium. Produkt firmy Rolnik jest wytworzony z przetartego chrzanu z dodatkiem...
| | |
|
|
|
Kuchenna chemia
Co sprawia, że sól jest tak ważna dla organizmu? Dlaczego ludzie mają tendencję do tycia? Czy szokujące połączenie kawioru i czekolady może być smaczne dla naszego podniebienia?
| | |
|
|
|
Kuchenne chemikalia cz.2 (str: 2)
Białka to wielkie cząstki, składające się z połączonych mniejszych elementów składowych (aminokwasów). Większość procesów biochemicznych w naszym ciele kontrolowanych jest przez
| | |
|
|
|
Kuchenne chemikalia cz.1 (str: 2)
Kuchnia jest prawdziwym laboratorium naukowym. Nie myślmy jednak, że jedyne chemikalia w waszej kuchni to te w szafce pod zlewozmywakiem.
| | |
|
|
|
Mity z kuchni (str: 2)
W kuchniach całego świata funkcjonuje do dziś wiele mitycznych prawd i sposobów, wiele z nich przetrwało dzięki książkom kucharskim, ale...
| | |
|
|
|
Staropolski Majonez (str: 2)
Nikt dokładnie nie wie, kiedy majonez pojawił się w Polsce. Ale sos, bardzo go przypominający, znano już przed wiekami.
| | |
|
|
|
Męski smak
Kefir to wspaniały i zdrowy napój orzeźwiający, odpowiedni na każdy dzień tygodnia. Smaczny i odżywczy doskonale gasi pragnienie i regeneruje siły.
| | |
|
|
|
Oszukane masło (str: 2)
Tylko jeden z dziewięciu przebadanych produktów sprzedawanych pod nazwą „masło”, można faktycznie nazwać tym mianem. Reszta to „mieszanki tłuszczowe”. Ich producenci wprowadzają konsumentów w błąd.
| | |
|
|
|