|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Tagliatelle - włoskie wstążki na kilka sposobów
Według legendy makaron tagliatelle po raz pierwszy trafił na stół w XVI wieku. Od tego czasu nie zmienił się - ma porowatą i szorstką fakturę, przez co idealnie nadaje się do gęstych sosów.
| | |
|
|
|
W dobrej formie!
Aromatyczne szarlotki, babeczki z truskawkami, wytrawne muffiny - wiosna nastraja do kulinarnych eksperymentów z owocami i warzywami w rolach głównych.
| | |
|
|
|
Aby podróżować nie potrzebujesz biletu
Aby podróżować nie potrzebujesz biletu, wystarczy tylko łyżeczka …
Kiedy dopada Cię ochota na małe co nieco, pragniesz czegoś wyjątkowego, co sprawi, że...
| | |
|
|
|
Wiosna w stylu hygge
Hygge, czyli duńska sztuka osiągania szczęścia przez relaks, to sposób nie tylko na przyjemne spędzenie zimy, ale również wejście w okres wiosenny z potężną dawką energii.
| | |
|
|
|
O tym, czego pragną kobiety
Który mężczyzna nie zadawał sobie pytania, czego tak naprawdę pragną kobiety? Pewnie byłoby prościej, gdyby na to pytanie istniała jedna, konkretna odpowiedź.
| | |
|
|
|
Wieczór meksykański
Tematyczne wieczory stają się coraz popularniejszą formą spotkań towarzyskich. Jest to miła odskocznia od tradycyjnych domówek.
| | |
|
|
|
Faszerowana papryka z ryżem
Nie tylko ciasto i mięso lubią farsz. Nietypowym pomysłem na obiad są faszerowane warzywa. Nadzienie dajemy do środka całego pomidora, cukinii lub ziemniaka.
| | |
|
|
|