|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Lasagne z dynią
Makaron z farszem? Oczywiście włoska lazania, najczęściej przygotowywana z mięsem. Teraz czas na innowacje - farsz ze szpinaku lub dyni. Takie połączenie na pewno zaskoczy całą rodzinę!
| | |
|
|
|
Naleśniki na bogato
Naleśniki? Doskonale! Można je przyrządzić wcześniej i trzymać w lodówce nawet 3 dni! Okażą się doskonałe na deser, ale i również na wykwintną kolację we włoskim stylu czy po prostu sycący, domowy obiad.
| | |
|
|
|
Sałatka z bulgurem i fetą
Kasza to nie tylko dodatek do obiadu, ale także składnik zdrowych sałatek. Do kaszy bulgur pasuje ser feta i pomidorki koktajlowe.
| | |
|
|
|
Kaszotto meksykańskie
Jak kasza, to musi być kaszotto! To potrawa inspirowana włoskim risotto, tylko w wersji z kaszą jęczmienną pęczak. Kaszotto jest popularne w kuchni meksykańskiej.
| | |
|
|
|
Fakty i mity o nietolerancji laktozy
Laktoza, zwana cukrem mlecznym stanowi ok. 4,5-5,2% składu mleka krowiego. W ostatnim czasie coraz częściej jednak mówi się o jej nietolerancji.
| | |
|
|
|
Smaki Europy na wyciągnięcie ręki
Pragniesz poczuć odrobinę włoskiego temperamentu lub rozkoszować się francuską finezją? Nie szukaj tanich lotów po Europie! Mamy inny sposób na odbycie Twojej podróży marzeń.
| | |
|
|
|