|
Sos ostrygowy TaoTao jest gęsty, ciemnobrązowy o charakterystycznym słodko-słonym smaku. Produkowany jest z wyselekcjonowanych, świeżych ostryg, jednak nie posiada ani rybiego smaku, ani zapachu. Niezastąpiony w kuchni chińskiej i azjatyckiej, z powodzeniem może być stosowany również w kuchni tradycyjnej.
Składniki: woda, cukier, woda ostrygowa (12%): woda, ekstrakt ostrygowy (mięczaki) (30%); sól, skrobia, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; barwnik: E 150d; substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Alergeny: mięczaki. |
|
Sos ostrygowy TaoTao
wartość energetyczna: 61 kcal (255 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
2,80 |
g |
Węglowodany w tym: |
12,40 |
g |
Cukry | 10,10 | g |
Inne w tym: |
|
|
Sól | 9,20 | g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Tan-Viet International Ltd. Sp. z o.o.
|
|
|
|
|