nie trzeba piec w formie w kształcie serca, tutaj masz przepis na "Tort od Serca" w którym potrzebny jest tylko ostry nóż i pewna ręka
2 biszkoptowe podkłady do tortów
6 łyżek wiśni ze spirytusu
2 opakowania kremu do tortów o smaku czekoladowym
krem do tortów o smaku śmietankowym
kilka kandyzowanych wiśni
Oba podkłady biszkoptowe nałożyć na siebie, ostrym nożem wyciąć równo kształt serca. (Maksymalnie duży, jak tylko się da. Można też wcześniej wyciąć serce z tektury, przyłożyć do obu biszkoptów i wyciąć ostrym nożem). Przygotować 1 krem czekoladowy. Połowę rozsmarować na jednym z biszkoptów, ułożyć w równych odstępach wiśnie ze spirytusu, przykryć je resztą kremu i położyć drugi biszkopt tak, by oba serca były równo ułożone. Przygotować drugie opakowanie kremu czekoladowego, rozsmarować go na całej powierzchni tortu (także po bokach). Przygotować krem śmietankowy, przełożyć krem do wyciskarki do kremów. Po środku tortu wycisnąć ładne serduszko. Wzdłuż brzegów tortu wycisnąć wężyk z kremu. Od wewnątrz porobić kilka kremowych rozetek i na każdej z nich położyć delikatnie po jednej kandyzowanej wisience. Tort odstawić do lodówki.
pozdr.