|
|
|
|
|
|
ja używam raz masła raz margaryny, czytałam wiele artykułów, że ilość masła w maśle jest znikoma, więc już sama nie wiem, a Wy co stosujecie? _________________ Pozdrawiam - Dalia
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja lubię smak masła, najlepiej osełkowego, ale u mnie w domu częściej jada się margarynę... _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
ja to wogóle lubię mixy ale jem na codzień masełko...a ile w nim jest masła to nie wiem. Na pewno najlepsze jest osełkowe, ale jakoś niespecjalnie mnie na nie stać... _________________
"Szczęście nie zawsze ma uśmiech na twarzy.Szczęście to także łzy,to głos,który chce się słyszeć chociaż na moment. Nieważne, czy to szczęście trwa godzinę, minutę czy moment. Najważniejsze,że potrafię nadać mu imię.......Twoje imię."
|
|
|
|
|
|
|
|
Wogóle nie lubie masła ani margaryny:( i nie jadam, wiem że w masle jest witamina E ale co poradzić jak się nie lubi.. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdecydowanie maslo!!!!!!!!!!Nie lubie margaryny ani mixow.Smak masla na kanapce to jest to co uwielbiam _________________ "Kochać to znaczy powstawać...jak mówi jedna pieśń...
Uwierz"
|
|
|
|
|
|
|
|
troche tego,troche tego .urozmaicam sobie _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja masło. Jakbym miała jeść z margaryną albo z mixem, to wole suchy . Nie musze mieć masła z tych najdroższych, wcale nie. Ale byle nie margaryna. Zresztą czytałam kiedys, że dzieci powinny jadać masło, nie margaryne. Wiec tylko to kupuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja używam margarynę Ramę,odpowiada mi jej smak,w ogóle jest OK.Masła w ogóle nie kupuję,a jak chcę sobie urozmaicić smarowanie to robię sobie pyszny smalczyk ze słoninki,mniam pycha...taki z kiełbaską wiejską,cebulką,majerankiem i innymi przyprawami
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja osobiście florę. Od dawna i nie zmieniałabym na inna. Obiło mi się o uszy to jak na serce działa, zbadałam sprawę i już przy niej zostałam
|
|
|
|
|
|
|
|
ja tez wole margarynę , nie muszę walczyć z zamarzniętym na skałę masłem
Jak wyciągnę je z lodówki. no a te wysokiej jakości margaryny mają kwasy
tłuszczowe omega-3 i omega-6, antyoksydanty, flawonoidy...
|
|
|
|
|
|
|
|
tylko czy te antyoksydanty są takie dobre? Mam inne zdanie. Przeciwutleniacze, czyli w przypadku margaryny są to najczęsicej tokoferole (wit. E), spożywane w nadmiernych ilościach są szkodliwe dla zdrowia. A kwasy omega to najlepij spożywać z ryb,a nie z margaryny. Margaryna zamiera znaczne ilości trans nienasyconych kwasów tłuszczowych, które sa szkodliwe dla człowieka.
|
|