|
Jogurt Naturalny z Piątnicy wyrabiany jest z mleka o wysokich walorach jakościowych i prozdrowotnych. Ma lekko kremową konsystencję i delikatny, jogurtowy smak. Ze względu na swoje wartości zaliczany jest do najzdrowszych składników codziennej diety. Jest źródłem witamin A, B2 i B12, minerałów oraz łatwo przyswajalnego wapnia. Jogurt naturalny dostarcza czystego, pełnowartościowego białka o dobrze zbilansowanym składzie aminokwasowym. Zawarta w nim flora bakteryjna ma niezwykle korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, pomaga w odbudowaniu naturalnej flory bakteryjnej. Dodatkowo, sprawia, że w przewodzie pokarmowym tworzy się bardzo korzystne środowisko dla wchłaniania wapnia i witamin z grupy B, nie tylko tych występujących w jogurcie, ale także w innych produktach.
Naturalny wybór dla każdego
Jogurt naturalny jest doskonałym produktem mlecznym dla osób w każdym wieku, dbających o zdrową i dobrze zbilansowaną dietę. Występujący w jogurcie i mleku wapń wzmacnia kości, poprawia przemianę materii i procesy metaboliczne. Porcja 150 g Jogurtu naturalnego Piątnica dostarcza organizmowi tylko 87 kcal i 3 g tłuszczu, a jednocześnie 6 g białka, które stanowi 12% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej.
Jogurt naturalny 2% z Piątnicy to pyszna, dodająca energii przekąska na każdą porę dnia. Smakuje doskonale jedzony bezpośrednio z kubeczka. Wzbogacony o musli, otręby oraz świeże lub suszone owoce jest podstawą pożywnego i zdrowego śniadania, czy podwieczorku. Sprawdza się także jako składnik bardziej urozmaiconych dań. Przygotujemy z niego sosy do lekkich sałatek warzywnych i owocowych, surówek czy mięsa - wystarczy dodać do jogurtu ulubione zioła lub przyprawy.
|