|
Po wielu latach spędzonych w cieniu innych ziaren, orkisz wraca do naszych łask, z roku na rok zyskując większą popularność. Co raz więcej ludzi docenia jego cenne właściwości odżywcze, a hodowcy łatwość w uprawie. Orkisz zawiera duże ilości: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Szeroko powszechna jest opinia, która głosi, że systematyczne spożywanie produktów orkiszowych regeneruje organizm i poprawia nasze samopoczucie.
Mąka orkiszowa pełnoziarnista zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości ziaren orkiszu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, fosforu i magnezu, a także jest bogatym źródłem żelaza i białka. Mąka z orkiszu nadaje się idealnie do wypieku, a upieczony z niej chleb jest smaczny i nie kruszy się. Polecamy razową mąkę orkiszową z serii „Tradycje z babcinej spiżarni”. Naturalny produkt wysokiej jakości w stylowym opakowaniu i wyjątkowo niskiej cenie.
Cena ok. 6 zł za 1 kg.
|