Nawiązując do wielości składników zawartych w leczo, bateria Trendo Star pojawia się na rynku w otoczeniu bogatego asortymentu możliwości. Model standardowy dostępny jest w trzech wersjach. Opcja z przyłączem Multi daje możliwość bezpośredniego podłączenia pralki lub zmywarki do baterii kuchennej. Wariant ze złączem bagnetowym Bajonett do montażu podokiennego ułatwia z kolei instalację baterii w bezpośredniej bliskości okna.
By je otworzyć, wystarczy jeden ruch ręką – wyciągniętą z cokołu baterię można wówczas po prostu... odłożyć na bok. Trzecia możliwość dostępna w modelu standardowym stanowi kombinację przyłącza Multi z zaworem Bajonett. Ofertę Trendo Star uzupełnia model z elegancką, wyjmowaną rączką natryskową.
Gotując leczo w chłodne jesienne wieczory, warto pamiętać, że papryka zawiera pięciokrotnie więcej witaminy C niż cytryna. Jest też bogatym źródłem sodu, potasu, magnezu, wapnia i żelaza, a także witamin z grupy B (B1,B2) i E.
Przepis na węgierskie leczo
Składniki:
- 15 dag wędzonej słoniny lub wędzonego boczku
- 50 dag zielonej papryki i 25 dag żółtej lub czerwonej
- 1 czuszka (ostra papryka)
- 50 dag cebuli
- 50 dag pomidorów
- 40 dag kiełbasy lub 20 dag kiełbasy i 4 parówki
- 10 dag smalcu
- 1-2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- ostra papryka w proszku
- sól
- szczypta cukru