Składniki na 4 porcje:
- fasola czerwona d’aucy – 400 g
- słodka kukurydza d’aucy – 400 g
- filet z kurczaka – 300 g
- ananas – 200 g
- czerwona papryka – 200 g
- ząbek czosnku
- majeranek
- przyprawa do kurczaka
- sok z cytryny – 2 łyżeczki
- oliwa
- miód
- liść sałaty i melon do dekoracji
|
Sposób przygotowania: Przypraw kurczaka i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Usmażony filet pokrój w paski. Odsącz słodką kukurydzę d’aucy natomiast fasolę czerwoną d’aucy dodatkowo opłucz wodą. Pokrój ananasa i czerwoną paprykę w kostkę. Wymieszaj wszystkie składniki dodając sos na bazie oliwy, przypraw oraz soku z cytryny.
Serwowanie: Nadaj sałatce smakowity wygląd wykładając ją na liściu sałaty i dodatkowo dekorując kawałkiem melona.