|
Podczas imprezy Polish Prestige Hotels, dorocznego święta polskiej gastronomii, odbędą się trzy wielkie wydarzenia sceny gastronomicznej - IX konkurs barmański w stylu klasycznym oraz trzecie już rozgrywki tegorocznej edycji Independent Flair League.
Obok barmanów do współzawodnictwa o nagrody staną także kucharze, którzy wezmą udział w konkursie „Co wylosujesz, to przygotujesz...”, gdzie walczyć będą o tytuł Profesjonalisty Roku 2006 Polish Prestige Hotels & Resorts. Wszystkie konkursy odbędą się 9 września 2006 roku w Hotelu Villa Park Klinika Zdrowia I Urody**** w Ciechocinku.
Barmański konkurs klasyczny ma na celu umożliwienie barmanom zaprezentowania swoich umiejętności barmańskich oraz pokazania swojej oryginalności, inicjatywy i poziomu wiedzy ogólnej. Zadaniem konkursu jest rozwój wiedzy z zakresu towaroznawstwa i technologii produkcji napojów alkoholowych i bezalkoholowych dostępnych w barach oraz stworzenie warunków właściwych dla wymiany poglądów i opinii propagujących wiedzę zawodową pomiędzy pracownikami współpracujących ze sobą hoteli.
9 września to także zawody barmanów pracujących w stylu Flair – wtedy odbędą się trzecie już w tym roku rozgrywki Independent Flair League Flair Prestige. Zasadniczym przesłaniem IFL jest propagowanie i rozwój Working Flair (nowoczesnej, widowiskowej i efektywnej sztuki obsługi Gości) jako światowego standardu pracy barmana oraz promocja i wspieranie młodych talentów sceny barmańskiej.
Niezależna Liga Flair to jedyne w Polsce cykliczne i profesjonalne zawody dla barmanów o charakterze ligowym. Zawody FLAIR PRESTIGE to trzecie w tym roku rozgrywki IFL 2006 (po Flair Ring w Warszawie i Flair Wave w Sopocie). Tegoroczną edycję IFL 2006 zakończy wielki finał, który odbędzie się w listopadzie w Warszawie.
|