Niezwykła atmosfera prowansalskich zakątków sprawia, że miody Lune de Miel są cenione przez konsumentów na całym świecie. Te słodkie delicje tworzone są już od prawie stu lat przez rodzinę Michaud, znaną z niesłabnącej pasji i chęci ciągłego doskonalenia swoich produktów.
Nowy kremowy miód kwiatowy Lune de Miel konsystencją przypomina masło lub gęsty majonez. Zawsze daje się łatwo wyjmować z opakowania i rozprowadzać na pieczywie. Ważne jest też to, że swoją konsystencję miód ten utrzymuje bardzo długo. Jest szczególnie "przyjazny" dla pań domu, gdyż dzięki swej konsystencji nie lepi się do rąk, nie plami obrusa i odzieży. Miód ten nie rozwarstwia się, nie ma więc niebezpieczeństwa fermentowania. Krem miodowy może być grubiej nakładany na pieczywo, gdyż ma wyjątkowo smarowną konsystencję. Jest też doskonałym zamiennikiem popularnych kremów czekoladowych.
Opakowanie stanowi znakomitą alternatywę dla tradycyjnych słoiczków. Miody Lune de Miel zamknięte są w nietłukących się pojemnikach wyposażonych w praktyczny dozownik „niekapek”, który pozwala na precyzyjne wyciśnięcie pożądanej ilości specjału oraz utrzymuje nakrętkę w czystości.
Kremowy, pyszny, zdrowy…
Miód dobrze skremowany nie posiada wyczuwalnych kryształków cukrów, jest puszysty i ma perłowy połysk. Ta postać miodu wyjątkowo dobrze utrzymuje zapach. Na jego gęstość duży wpływ ma temperatura. Optymalna temperatura przechowywania wynosi ok. 20-22°C. Konsystencja kremowa utrzymuje się przez około rok, a po upływie tego czasu miód ten zaczyna twardnieć i powoli staje się krupcem. Warto podkreślić, że kremowanie miodów jest bardzo zdrową technologia. Niestety w Polsce niewielu pszczelarzy ją stosuje. Otrzymuje się za pomocą tej metody bardzo zdrowy i atrakcyjny dla konsumenta miód. Nie zmienia ona właściwości leczniczych, zdrowotnych ani odżywczych tego produktu, odrobinkę modyfikuje tylko właściwości fizyczne kryształków cukrów w miodzie.
Cena: (250 g): ok. 10 zł