Firma Podravka wprowadza na rynek produkt, który przygotowano korzystając z doświadczenia wielu rodzin w codziennym przyrządzaniu obiadów. Nowy Przecier pomidorowy sprzedawany jest w opakowaniu 3 x 200 gram. Pojemność ta została dobrana tak, aby jeden kartonik przecieru wystarczał na ugotowanie obiadu dla dwóch – trzech osób, np. rodziny z dzieckiem. Gdy gotujemy obiad dla większego grona wystarczy sięgnąć po drugie, a nawet trzecie opakowanie produktu.
Zastosowanie Przecieru pomidorowego Podravki jest na tyle łatwe i uniwersalne, że powinien on znaleźć swoje stałe miejsce w kuchni każdej gospodyni. Nowy produkt Podravki może bowiem stanowić składnik dań wywodzących się z wielu kuchni świata. Przecieru używa się do przyrządzania takich potraw, jak: polska zupa pomidorowa, hiszpańskie gazpacho, włoski sos bolognese do spaghetti, węgierski gulasz, sos do pizzy, różnego rodzaju zapiekanki, lasagne czy tortille, ciepłe i zimne sosy do warzyw oraz przekąsek.
Przecier pomidorowy Podravki powstał ze świeżych i odpowiednio wyselekcjonowanych pomidorów dojrzewających w śródziemnomorskim klimacie. Ten naturalny przecier nie zawiera dodatków konserwujących. Jego trwałość oraz wysoką jakość gwarantuje staranny proces produkcji i pasteryzacja. Przecier pakowany jest do kartoników Tetra Pak, które chronią produkt przed światłem. Dzięki temu zachowuje on walory odżywcze i smakowe dłużej niż produkty przechowywane w tradycyjnych szklanych opakowaniach.
Cena rekomendowana przez producenta to 2,49 zł brutto.