|
W każdej butelce tego oryginalnego wina pachnącego słońcem drzemie doskonała zabawa, zmysłowa przyjemność i radosne oczekiwanie. Aromatyczne bąbelki, uwięzione w stylowej butelce, przywodzą na myśl leniwe dnie i roziskrzone gwiazdami gorące południowe noce, koncerty cykad i szum fal rozbijających się o skaliste nabrzeże Barcelony, wielkomiejski gwar Ramblas i fantazję Gaudiego.
Wielbiciele klasycznego, wytwornego smaku z przyjemnością sięgną po Freixenet Carta Nevada. To półsłodkie delikatne wino musujące o żółtawej barwie i lekkiej piance doskonale pasuje jako dodatek do dań z drobiu, ryb i deserów. Jego subtelny smak zyskał uznanie największych gwiazd Hollywood, które już od trzydziestu lat wznoszą nim bożonarodzeniowy toast, m.in. Lizy Minelli, Raquel Welch, Sharon Stone, Penélope Cruz, Pierce’a Brosnana, Anthony’ego Quinna, Meg Ryan, Demi Moore czy Gwyneth Paltrow.
Freixenet Cordon Negro to z kolei gratka dla fanów wytrawnego, orzeźwiającego smaku i intensywnego aromatu. Niepowtarzalny, słoneczny kolor, ożywcze bąbelki i stylowa butelka czynią z „czarnego szampana” karnawałowy przedmiot pożądania. Paniom przypadnie też do gustu orzeźwiająca Freixenet Rosado Seco o delikatnym truskawkowym kolorze, owocowym aromacie i jedwabiście gładkim smaku.
A może w tym sezonie toast także wzniesiesz po hiszpańsku?
Poniżej słowniczek dla początkujących:
Brindar – wznosić toast
Salud! – na zdrowie!
Arriba, abajo, al centro y pa’ dentro! – [podnosząc kieliszek] dosł.: do góry, w dół, na środek i... do środka
|