Podwieczorek
1 gruszka
Kolacja
Sałatka makaronowa na ciepło (2 porcje)
- 1 czerwona papryka pokrojona w ćwiartki
- 1 zielona papryka pokrojona w ćwiartki
- 175 g makaronu (świderki)
- 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym (100 g)
- 3 łyżki jogurtu
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- sałata
|
Ćwiartki papryki ułóż na ruszcie skórką do góry, piecz 5-6 minut, aż skórka się przypiecze. Podpieczone papryki włóż do torebki foliowej albo garnka przykrytego folią i odstaw do ostygnięcia. Skórkę ściągnij i usuń. Paprykę posiekaj w plasterki. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente, odcedź. Przełóż do salaterki, dodaj paprykę, tuńczyka i jogurt. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i podawaj z sałatą.