Śniadanie
1 grahamka, 100 g chudego serka wiejskiego, 1/2 papryki czerwonej
Drugie śniadanie
1 kromka pumpernikla z masłem i kilkoma plasterkami ogórka
Obiad
Spaghetti (2 porcje)
- 100 g spaghetti
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 50 g przekrojonych na pół pieczarek
- 1/4 szklanki półtłustego sera śmietankowego
- 225 g młodych liści szpinaku
- 50 g pokrojonej w cienką kostkę szynki parmeńskiej
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżka świeżo startego parmezanu
|
Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź. Na patelni rozgrzej oliwę, włóż pieczarki, smaż 4-5 minut. Dodaj ser śmietankowy i mieszaj, aż się rozpuści. Pieczarki, szynkę i szpinak połącz z makaronem, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Przełóż na podgrzane talerze. Spaghetti podawaj posypane parmezanem.