Śniadanie:
2 kromki grahama, 30 g sera camembert, 1 pomidor, 1 szklanka soku owocowego
Drugie śniadanie:
100 g ciasta drożdżowego z jabłkami
Obiad:
Kotleciki z kurczaka z makaronem (2 porcje)
- 200 g filetów z piersi kurczaka
- 25 g bułki tartej
- 1 łyżka serka śmietankowego półtłustego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 jajo
- 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 175 g makaronu świderki
|
Pokrój kurczaka w kostkę i zmiksuj na dość gęstą masę z bułką tartą, serkiem śmietankowym, masłem orzechowym, jajem, pietruszką, solą i pieprzem. Łyżką nakładaj masę na lekko natłuszczoną brytfannę - powinno wystarczyć na ok. 10 kotlecików. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedź.
Podwieczorek:
2 kiwi
Kolacja:
2 plasterki szynki wołowej, 2 kromki chleba razowego, 2 łyżki sałatki jarzynowej