|
Agniesi, producent najlepszego na świecie włoskiego makaronu proponuje nowe makarony z linii Festaiola. To wyjątkowo pyszne o zniewalającym smaku makarony jajeczne. Ich puszysta konsystencja, złocisty kolor i subtelny smak przywołują wspomnienia z dzieciństwa niezapomnianych niedzielnych obiadów u mamy czy babci. Tajemnica doskonałości makaronów Agniesi tkwi w idealnie dobranych proporcjach składników oraz sposobie wyrabiania i suszenia ciasta.
Bazę stanowi mąka przygotowana z najlepszego gatunku pszenicy durum, która ulega specjalnemu procesowi siedmiopoziomowego młócenia ziaren, dzięki czemu wszystkie drogocenne składniki odżywcze zostają zachowane. Następnie dodawane są jajka o najwyższej klasie świeżości oznaczone klasą A. Każdy kolejny etap tworzenia pasty pozostał taki jak przed wiekami, zachowano nawet kilkunastogodzinny proces suszenia makaronu w średniej temperaturze.
Makarony Festaiola w połączeniu nawet z najprostszym dodatkiem tworzą wykwintne danie o niepowtarzalnym domowym smaku. Doskonale komponują się z dowolnym sosem.
|