|
Z myślą o smakoszach ceniących wyrazisty aromat i atrakcyjny wygląd potraw marka Appetita wprowadza na rynek dwa nowe rodzaje pieprzu ziarnistego: Pieprz zielony oraz Pieprz kolorowy.
Różnorodne odmiany pieprzu dają nam całą gamę możliwości przyprawiania potraw. Zdecydowanie najbardziej aromatyczny jest pieprz czarny. Nieco mniej ognisty charakter ma pieprz biały. Pieprz zielony jest najłagodniejszy. Charakteryzuje się delikatnie słodką i odświeżającą nutą smakową. Subtelnie dodaje „pieprznego” aromatu, ale nie zmienia drastycznie smaku potrawy. Stosuje się go najczęściej do przyprawiania potraw drobiowych oraz ryb. Doskonale orzeźwi wiosenną sałatkę, oryginalnie będzie się komponował z owocowym deserem.
Pieprz kolorowy to połączenie pieprzu czarnego, białego, czerwonego i zielonego Zawiera kompozycję ziaren o różnorodnym stopniu intensywności aromatu. Mieszają się w nim ostre i łagodniejsze nuty smakowe. Odmiana ta odznacza się korzennym, intensywnym zapachem. Jeśli chcemy, aby pieczone mięsa wieprzowe i wołowe nabrały ciekawego charakteru oraz oryginalnego smaku, najlepszym wyborem będzie właśnie pieprz kolorowy. Ta wielobarwna przyprawa stanowi również doskonały element dekoracyjny.
Dwa nowe pieprze Appetity swoją wysoką jakość zawdzięczają starannej selekcji ziaren, oraz odpowiedniej obróbce. Można je stosować w całości, co podkreśli ciekawy wygląd potrawy, jak również zmielić. Po wielokrotnym zmieleniu mogą osiągnąć wyjątkowo jedwabistą konsystencję.
We wszystkich swych formach i odmianach pieprze Appetita stanowią nieodzowny dodatek do każdej potrawy. Wystarczy wybrać odpowiedni rodzaj i dodać szczyptę, lub kilka ziarenek, by znakomitym efektem kulinarnym zachwycić rodzinę i bliskich.
|