|
Na smak i aromat kawy wpływa miejsce jej uprawiania oraz klimat. Dlatego też smak kawy uprawianej w określonym regionie zmienia się z roku na rok. Ziarnista Prima Excellent swój smak i aromat zawdzięcza starannej kompozycji ziaren Arabiki i Robusty. Eksperci Primy dbają o to, aby był zawsze niezwykły i urzekający.
Sekret przyrządzania
Świat kawy kryje jeszcze jeden sekret – odpowiednie jej przyrządzenie. Aby Prima Excellent zawsze miała ten sam niepowtarzalny smak, należy ją przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Warto również znaleźć chwilę na jej zmielenie, ponieważ świeżo zmielone ziarna oddadzą najwięcej aromatu. Aby napar nabrał odpowiedniej mocy należy zalewać kawę wodą o temperaturze 95-98C. Najlepiej będzie smakowała zaparzona w ekspresie ciśnieniowym – wtedy Prima Excellent ujawni całe bogactwo swojego smaku i aromatu. Warto również zadbać o jakość wody, jakiej używamy do przygotowania kawy. Przy odrobinie fantazji, z aromatycznego espresso możemy wyczarować wiele wersji kawowego napoju: delikatne Latte, cappucinno z pyszna pianką czy też orzeźwiającą Ice Coffee.
|