|
Nie dziwi więc fakt, że banany Chiquita przywodzą na myśl egzotyczne pejzaże, przenikające ciepło i blask tropikalnego słońca. Ich pochodzenie i walory smakowe sprawiają, że nawet zimą możemy poczuć urok lata. Chiquita, chcąc urozmaicić i rozweselić zimowe posiłki, poleca kilka tropikalnych przepisów kulinarnych. Propozycje te z pewnością wprowadzą w błogi nastrój nie jednego smakosza. Bananowe potrawy są smaczne, zdrowe i mają już wielu zwolenników. Jednym z nich jest młoda i zdolna aktorka – Julka Wróblewska znana z roli w komedii romantycznej „Tylko mnie kochaj”.
Koktajl owocowo warzywny
Koktajl owocowo warzywny, według uznania podany dodatkowo z musli i mlekiem, stanowi idealne lekkie drugie śniadanie. Rekomendowany gorąco przez Chiquitę także jako oczyszczająca przekąska w ciągu dnia. Warto, aby na taką oazę witamin skusiła się każda osoba dbająca o sylwetkę, zdrowie fizyczne, a co za tym idzie również psychiczne.
Składniki:
1 banan Chiquita, 1 marchewka, 1 brzoskwinia (może być z puszki)
Koktajl:
Marchewkę umyć i obierać ze skórki, następnie przygotować sok w sokowirówce. Banana Chiquita obierać ze skórki i zmiksować razem z brzoskwinią. Połączyć sok z marchwi z owocami i postawić w lodówce do schłodzenia. Można połączyć z musli i mlekiem.
Czas przygotowania: 10 minut.
|