Wytwarzany jest z wyselekcjonowanych szczepów winogron rosnących na terenie Francji zwanym „Charente”, w rejonie Cognac, według niezmiennych od stuleci receptur. Charakteryzuje się delikatnym i zrównoważonym smakiem, z wyczuwalnym aromatem kwiatu winogron, który zawdzięcza minimum 3-letniemu okresowi dojrzewania. Podawany tradycyjnie odkryje swoje tajemnice przed miłośnikami gatunku, serwowany w drinkach zaskoczy konserwatystów.
Otard Exotic
Ten egzotyczny drink skierowany jest do osób, które lubią bawić się składnikami, walczą z rutyną i chcą przełamać bursztynową barwę koniaku Otard.
Składniki:
- 100 ml koniaku Otard
- puszka brzoskwiń w zalewie
- cytryna
- kiwi
- brązowy cukier
- 150 ml białego wina
- 60 ml wytrawnego wina musującego
- 60 ml gazowanej wody mineralnej
|
Sposób przyrządzania:
Brzoskwinie i kiwi kroimy w kostkę i umieszczamy na dnie szklanki. Owoce skrapiamy cytryną, posypujemy brązowym cukrem i zalewamy koniakiem Otard. Aby w pełni rozkoszować się walorami smakowymi koniaku, musimy odczekać przynajmniej godzinę przed dodaniem pozostałych składników. Dopiero po tym czasie dodajemy do drinka wino i wodę mineralną. Otard Exotic to drink polecany wszystkim tym, którzy oprócz wyrafinowanego smaku cenią również fantazję i niekonwencjonalne pomysły.