|
Bardzo ciekawym pomysłem, który zaskoczy naszych do-mowników, może okazać się karkówka w towarzystwie białej fasoli. Dzięki swoim walorom smakowym nada ona karkówce wyrazisty smak. Danie tego typu można serwować z chlebem, kaszą lub ziemniakami. Jedno jest pewne – po takiej uczcie nikt nie wyjdzie głodny!
Karkówka z fasolką szparagową
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość osób: 4 osoby
Składniki:
500 g karkówki
1 Fix Soczysta karkówka z pieca Knorr
3 szklanki fasolki jaś
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki majeranku
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól
2 łyżki margaryny
Sposób przygotowania:
Karkówkę umyj i osusz. Następnie natrzyj zawartością opakowania Fix Knorr i połową majeranku. Upiecz w woreczku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Fix Knorr
Wcześniej namoczoną fasolkę gotuj w tej samej wodzie z dodatkiem szczypty soli przez 30 minut.
Upieczoną karkówkę lekko wystudź i pokrój w kostkę o boku 2 cm.
Cebulę i czosnek posiekaj. Następnie podsmaż na margarynie.
Teraz dodaj do fasoli upieczoną karkówkę, usmażoną cebulę z czosnkiem, koncentrat pomidorowy, pozostały majeranek oraz powstały podczas pieczenia sos. Wszystko gotuj przez 20 minut. Podawaj z pieczywem.
Przepisy na dania jednogarnkowe warto mieć w zanadrzu zwłaszcza teraz – kiedy dzień krótki, a tyle w nim do zrobienia! Chcąc zaoszczędzić sobie trochę czasu, a przy tym stworzyć coś pysznego i pożywnego, sięgnijmy po produkty znajdujące się w naszej lodówce. Wystarczy jeden garnek i kilka składników, aby było naprawde pysznie. Do dzieła!
|