Do środka dodajemy przygotowany wcześniej farsz z połączenia mielonego mięsa, ryżu i aromatycznych przypraw. Na wierzch kładziemy plaster sera mozzarella. Zamykamy całą kompozycję i wstawiamy do piekarnika:
Faszerowane pomidory z mięsem i ryżem
Składniki:
200 g mięsa mielonego wieprzowego
8 pomidorów
Spaghetti Bolognese Naturalnie smaczne! Knorr
200 g pomidorów z puszki
1 cebula
szklanka ugotowanego ryżu
1 mozzarella
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane. Ugotuj ryż.
Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz produkt Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
Farsz wymieszaj z wcześniej ugotowanym ryżem. Możesz dodatkowo doprawić go świeżymi ziołami, np. bazylią.
Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Możesz posiekać pomidorowe pestki i dodać je do mięsnego farszu.
Do pustych pomidorów nakładaj farsz. Na wierzchu połóż plasterek sera mozzarella.
Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.
Smacznego!