|
Paluszki rybne FRoSTY powstają z filetów z mintaja pochodzącego wyłącznie z certyfikowanych łowisk. Ryba jest filetowana i zamrażana tuż po złowieniu, jeszcze na pokładzie statku. Następnie trafia ona do fabryki FRoSTY, gdzie zamrożone filety są cięte na kształt paluszków,
a następnie panierowane, podsmażane i zamrażane w ciągu zaledwie kilku minut.
Do wyboru, poza klasycznymi Złotymi paluszkami rybnymi, są również Paluszki meksykańskie, w panierce z pikantnymi przyprawami i chipsami tortilla oraz Paluszki rybne 5 zbóż – z mąką
z pszenicy, jęczmienia, ryżu, owsa i żyta. Ich sekret to smak prawdziwej ryby – pod chrupiącą panierką kryje się soczysty filet rybny, a nie mielone mięso ryby.
Raz zamrożone ryby nie są już rozmrażane – mówi Aleksandra Wysocka, Marketing Manager FRoSTY. Nasza technologia produkcji pozwala na ich obróbkę i pakowanie w tak krótkim czasie, że ryba nie rozmraża się podczas procesu produkcji, lecz dopiero kiedy trafia na stół konsumenta.
Opakowania Paluszków rybnych FRoSTY zostały oznaczone niebieskim certyfikatem MSC, co oznacza, że są łowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego. Dzięki aplikacji Foodtracker możemy również w każdym momencie sprawdzić skąd pochodzi ryba, wykorzystana
w produkcie FRoSTY. Wystarczy wejść na www.frostafoodtracker.pl, wpisać kod z opakowania lub znaleźć interesujący nas produkt bezpośrednio na stronie.
Paluszki rybne FRoSTY to smaczne i niezawodne danie dla całej rodziny. Przyrządzone w kilka chwil w piekarniku lub na patelni sprawdzą się jako codzienny obiad. Znajdziemy
je w sklepowych zamrażarkach w cenach odpowiednio: Złote paluszki rybne 300 g oraz Paluszki meksykańskie 250 g/ 8,39 zł, Złote paluszki rybne w opakowaniu rodzinnym 450 g oraz Paluszki rybne 5 zbóż 330 g/ 10,99 zł.
|