|
Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami
Składniki:
200 g makaronu farfalle
150 g krewetek koktajlowych
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 ogórek świeży
1 cytryna
pół pęczka koperku
5 łyżek Majonezu Hellmann's Babuni
5 łyżek Ketchupu Hellmann's Łagodny
4 łyżki wody
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Ugotuj makaron na sposób al dente. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.
Kolorowe papryki, jak również ogórka, dokładnie umyj i drobno pokrój w kostkę.
Krewetki odcedź z zalewy.
Następnie przygotuj sos. W misce połącz: Ketchup Hellmann’s Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, wodą, sokiem z cytryny i zawartością opakowania sosu sałatkowego włoskiego Knorr, który wyśmienicie skomponuje się z pozostałymi składnikami.
Do sosu dodaj pokrojone warzywa, makaron, krewetki i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.
|