|
Tym razem twarożek Mój Ulubiony połączyliśmy z tortillą, łososiem i ziołami – taka delikatna kompozycja poza walorami smakowymi i wizualnymi posiada jeszcze jedną zaletę – możesz ją przyrządzić na ciepło i na zimno. Smacznego!
Tortille z kremem twarożkowym, koperkiem, szczypiorkiem i wędzonym łososiem
SKŁADNIKI:
Tortille pszenne, ok 3-4 sztuki
200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
150 g wędzonego łososia w plastrach
sól, pieprz do smaku
1/3 pęczka koperku
1/3 pęczka szczypiorku
SPOSÓB WYKONANIA:
Szczypiorek i koperek drobno posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić pieprzem i solą. Rozsmarować serek na tortilli, na wierzchu ułożyć plasterki łososia. Ciasno zwinąć w rulon. Powtórzyć z resztą tortilli do wyczerpania składników. Rulony ukośnie pociąć na kawałki ok 4 cm.
|