|
Tomasz Jakubiak, Piotr Ogiński (Kocham Gotować) oraz Katarzyna Glinka po raz kolejny zmierzyli się z wyzwaniem, jakie stawiła przed nimi Akademia Smaku. Tym razem tematem miesiąca było jajko, z którym, jak się okazało, zarówno Kolegium Redakcyjne, jak i uczestnicy konkursu, poradzili sobie przepisowo.
Jajko i kuchnia
Nadesłane przez uczestników Akademii Smaku przepisy na dania jajeczne zaowocowały garścią sprawdzonych i przepysznych potraw, które przygotowywano podczas comiesięcznego eventu. Dwudziestu zwycięzców konkursu wraz z Tomaszem Jakubiakiem, Piotrem Ogińskim oraz Katarzyną Glinką sprawiło, że stół Akademii Smaku uginał się pod ciężarem fantastycznych potraw, takich jak: jajka z łososiem w cieście francuskim, kotleciki jajeczne z komosą ryżową, jajka z anchois, pieczeń z jajek i cukinii, suflet z truskawek, Pavlova z owocami czy muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami.
|