Składniki:
3 pomidory
2 kulki sera mozzarella
1 cukinia
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Knorr
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki wody
1 łyżka octu balsamicznego lub z czerwonego wina
świeża bazylia (do dekoracji)
Sposób przygotowania:
Umyj dokładnie cukinię i pokrój w plastry, a następnie wrzuć na grilla - lub mocno wcześniej nagrzaną patelnię grillową - i dokładnie opiecz z każdej strony.
Pomidory najpierw sparz we wrzącej wodzie, a następnie obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
Pokrój w plastry także ser mozzarella.
Ułóż na przemian na talerzu plastry pomidora, sera i cukinii.
Wmieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym przygotowany Sos sałatkowy włoski Knorr, który doskonale wkomponuje się w sałatkę.
Tak przygotowaną sałatkę skrop na koniec sosem i udekoruj listkami bazylii.