|
Składniki:
- skrzydełka kurczaka - 1 kg
- Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 1 opakowanie
- olej sezamowy - 50 ml
- sos sojowy - 3 łyżki
- świeży imbir, starty - 80 g
- miód - 1 łyżka
- świeża kolendra - 1 pęczek
- mąka ziemniaczana - 1 łyżka
- margaryna - 100 ml
Sposób przygotowania:
Potnij skrzydełka kurczaka na średniej wielkości kawałki. Następnie posyp je Przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr. Dzięki temu mięso zyska ostrzejszy aromat.
Rozgrzej margarynę na patelni, a następnie wrzuć na nią zamarynowane mięso. Obsmaż je, a następnie przełóż na blachę okrytą pergaminem i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Taki sposób przygotowania sprawi, że skrzydełka z kurczaka będą soczyste, a skórka delikatnie chrupiąca.
Przenieś skrzydełka z sokami na patelnię. Później dodaj do nich sos sojowy, olej sezamowy, starty imbir oraz łyżeczkę miodu. Pomieszaj składniki i podgrzej je do wrzenia. Aby dodać potrawie lekko słodkiego smaku, posyp mięso kolendrą przed podaniem.
|