w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Matjasy
data publikacji: 23-11-2006 r.
Otoczeni różnorodnością smaków pochodzących z najdalszych zakątków świata, często wracamy do wspomnień o pięknym lnianym obrusie, porcelanowej zastawie oraz wspaniałym smaku tradycyjnych potraw.
portal dla kobiet
serwis o kobietach
młynek do zbóż Mockmill
Osobom, które z rozrzewnieniem wspominają spotkania przy rodzinnym stole i chciałyby je odtworzyć, Lisner proponuje powrót do korzeni, do najlepiej znanych i najbardziej cenionych smakołyków, a takimi wśród śledzi są matjasy. Dzięki nowym, wyjątkowym produktom Lisnera nawet Ci, którym brak czasu nie pozwala na kultywowanie tradycji, mogą wyczarować potrawy dorównujące sekretom babcinej kuchni.

Matjasy to najbardziej znany, delikatny gatunek śledzia. Stanowi nieodłączną pozycję staropolskiego menu, zarówno jako samodzielne danie, jak i składnik potraw bez których trudno jest sobie wyobrazić świąteczny stół. Jednak wyjątkowe chwile, w których zwracamy się ku tradycyjnym zwyczajom nie muszą być równoznaczne z czasochłonnymi przygotowaniami i godzinami spędzonymi w kuchni. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, którzy pragną pogodzić wyborny smak i najwyższą jakość produktu z łatwym sposobem przyrządzania specjałów, firma Lisner oferuje nowe produkty - matjasy z dodatkami.

Filety śledziowe w oleju z dodatkiem pieprzu, majeranku lub papryki to kwintesencja tradycyjnego smaku połączonego ze szczyptą aromatycznych przypraw. Są idealną bazą do przyrządzenia wyśmienitych potraw, cenionych przez miłośników polskiej kuchni. Co więcej, dzięki swoim dodatkom, mogą stanowić samodzielne, gotowe do spożycia danie, nie wymagające czasochłonnego przygotowania. Propozycja ta z pewnością przypadnie do gustu osobom pragnącym pogodzić tradycję z nowoczesnością.

Filety śledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja skierowana do wszystkich tych, którzy preferują znane smaki i sprawdzone receptury. Słynące z doskonałej jakości filety marki Lisner, w połączeniu z odrobiną oleju, tuż po otwarciu mogą stanowić dodatek dań głównych, być serwowane jako przystawka lub składnik różnorodnych sałatek. Matjas wędzony dzięki subtelnej nucie aromatu wędzonej ryby zapewnia potrawom charakterystyczny smak i zapach. Dzięki temu urozmaiceniu tradycyjne dania nabierają nowego wymiaru. Produkt świetnie sprawdza się jako składnik przystawek lub sałatek.

Matjas korzenny to idealna propozycja dla osób poszukujących oryginalnego smaku w tradycyjnych aranżacjach. Kompozycja delikatnego mięsa śledzia zanurzonego w ziołowym aromacie gałki muszkatałowej oraz goździków sprawia, że matjasy stanowią doskonałą podstawę sałatek lub przystawek.

autor: / źódło: / opracowanie:
Uniq Lisner Sp. z o.o.
ostatnio dodane:


Czym są karotenoidy?Jak uniknąć próchnicy?Ślubny manicureCellulit i rozstępy pokonaneJak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?Zdrowo i bez chemii
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki



przejdź do tematu Matjasy aby komentować bezpośrednio na forum. | artykuł ma 9 komentarzy - ostatnie to:

ela_42 napisała: (w dniu: 27-11-2006 10:17)
lubie sledzie
robie je raz w smietanie, raz w oleju sa pyszne
moze ktos wyprobuje w smietanie
oto przepis:
wymoczone matjasy, pokroic w drobne kawalki, wydusic 2 zabki czosnku, wymieszac razem smietane z majonezem, dodac do tego korepku i polaczyc dokladnie wymieszajac

smacznego uśmiech
gracja napisała: (w dniu: 27-11-2006 15:30)
mniam bardzo wesoły
Dalia napisała: (w dniu: 28-11-2006 11:25)
gracja napisała:
Dalia, jakie ty smaki lubisz ?

kwaśne Gracja, kwaśne uśmiech
gracja napisała: (w dniu: 28-11-2006 17:57)
Dalia napisała:
gracja napisała:
Dalia, jakie ty smaki lubisz ?

kwaśne Gracja, kwaśne uśmiech


Muszę więc poszukać bardzo wesoły
Znalazłam..
Pyszny śledź z marynowanymi grzybkami


1. słoiczek marynowanych maślaków (mogą być inne)
2. 5-6 płatów śledzi solonych lub z oleju
3. 1 duża cebula
4. 3-4 łyżki oleju
5. pieprz

Śledzie solone wymoczyć w wodzie, natomiast śledzie w oleju odsączyć. Pokroić śledzie, grzybki i cebulę w kostkę.Polac olejem tak by się składniki nie kleiły.Doprawić pieprzem. Odstawić do lodówki na godzinę. Podając udekorować liskiem zielonej piertuszki.
Sałatka im dłuzej stoi, tym jest smaczniejsza,ale kto jej pozwoli tyle czekać? to jedna z moich ulubionych sałatek.
gracja napisała: (w dniu: 28-11-2006 18:18)
Może jeszcze takie ostre bardzo wesoły
Śledź na ostro
4-6 śledzi albo filetów śledziowych,
mały słoiczek grzybków marynowanych,
3-5 ogórków konserwowych,
2 jaja na twardo,
słoiczek majonezu,
2-3 łyżki stołowe gęstej śmietany,
pieprz, sól, cukier do smaku.
Śledzie namoczyć, starannie obrać i pokroić w drobną kostkę. Jaja również posiekać bardzo drobniutko. Majonez połączyć ze śmietaną, przyprawami i wcześniej pokrojonymi grzybkami oraz ogórkami. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać sosem.
Smacznego bardzo wesoły
Dalia napisała: (w dniu: 29-11-2006 12:33)
zapowiada się pysznie Gracja uśmiech


zaloguj się aby napisać własny komentarz



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Cellulit i rozstępy pokonane
Cellulit i rozstępy pokonane
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Jak opanować nerwy przed rozmową kwalifikacyjną?
Zdrowo i bez chemii
Zdrowo i bez chemii
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Lista warzyw i owoców zatrutych pestycydami
Czy okulary przeciwsłoneczne chronią przed słońcem?
Miłość to najsilniejszy narkotyk
Jak w 31 dni zwalczyć objawy choroby
Czym są karotenoidy?
Jak uniknąć próchnicy?
Ślubny manicure
Sztuka Shinrin-yoku
Jestem taka piękna
Rekrutacja do małej firmy
Burgery w amerykańskim stylu na grilla
Soczysty kurczak z grilla
Pewnego lata w Szczepankowie
Powerbank duchowy
Dość katolipy!
Czarujący świat Spark Silver Jewelry
Zestaw do masażu antycellulitowego
Czy lojalność wobec pracodawcy popłaca?
Historia Bez Cenzury powraca z nową książką!
Antyoksydanty w herbacie
Odporność Twojego dziecka na 6+
O co zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
CV do poprawki
Czekolada i dżem
Technologia cyfrowa niszczy wzrok!
Zdrowa alternatywa dla napojów z cukrem
Zachowaj młody wygląd na dłużej
Wartka akcja, szybkie pościgi i masa śmiechu!
Jak dbać o skórę powiek?
Jak urządzić wnętrze z myślą o pupilu?
Moda ślubna 2018
Dziewczyna we mgle
Zachwycające rzęsy
Mokrego Dyngusa!
Życzenia wielkanocne
Przygotuj śniadanie inaczej niż zwykle!
Wiosenne porządki
Co wielkanocny zajączek przyniesie maluchom?
Sprzątanie wolne od chemii!
Dlaczego warto pić zieloną herbatę na wiosnę?
Test lakierów żelowych
Wody perfumowane - test
Danie na wielkanocny obiad
Wielkanoc na świecie
Jak często trzeba badać wzrok?
Fryzura gotowa w 2 minuty
Makarony – wartościowa baza wiosennego menu
Jak zadbać o swoje ciało wiosną?
Dlaczego warto jeść buraki?

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

Zrób sobie super prezent na wakacje! | Polub ByćKobietą na Facebooku

© 2006-2024 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB