|
Alergia stała się niemal powszechnym problemem zdrowotnym. Zmiany środowiskowe, modyfikacje w nawykach żywieniowych, powszechne używanie antybiotyków oraz poprawa warunków higienicznych spowodowały, że w ciągu ostatnich 30 lat liczba zachorowań na astmę, alergie pokarmowe i skórne wzrosła trzykrotnie. Tak duża skala zachorowań spowodowała, że istotnym czynnikiem wpływającym na wystąpienie alergii jest skłonność dziedziczna (zwłaszcza, gdy alergia wstępuje u mamy). W związku z tym w dzisiejszych czasach niemal każdy maluch jest narażony na tę chorobę. Już pierwsze miesiące życia dziecka decydują o tym, czy oraz jak wrażliwe będzie ono na alergeny.
Dlatego w tym czasie, najlepszą ochroną przed alergiami jest karmienie mlekiem matki. Tylko naturalny pokarm, wytwarzany przez mamę, zawiera taką proporcję składników odżywczych, jakiej na danym etapie rozwoju potrzebuje dziecko. Dzięki temu maluch ma zapewniony bezpieczny rozwój dostosowany do jego potrzeb. Gdy jednak z różnych powodów mamy nie mogą karmić dziecka piersią, mogą zapewnić mu podobną ochronę przed uczuleniami podając hypoalergiczne mleko o udowodnionej skuteczności w profilaktyce alergii.
Aby jeszcze lepiej zadbać o zdrowie malucha Nestlé – światowy lider w produkcji żywności dla niemowląt - unowocześnił recepturę hypoalergicznego mleka modyfikowanego Nestlé NAN HA. To, co je wyróżnia spośród innych mlek to: białko OPTI PRO HA, bifidobakterie oraz kwasy LC PUFA. Każdy z tych składników zapewnia ochronę niemowlęcia i wspiera jego prawidłowy rozwój, tak by każdego dnia mamy mogły cieszyć się radosnym dzieciństwem swoich pociech.
Białko OPTI PRO HA zostało uzyskane dzięki opatentowanemu przez Nestlé procesowi hydrolizy. Dzięki temu białko w Nestlé NAN HA ma obniżone właściwości alergizujące i chroni dziecko przed alergią oraz buduje tolerancję pokarmową. Ponadto jest lekko strawne i łatwo przyswajalne.
Bifidus - bifidobakterie probiotyczne, które utrzymują optymalną równowagę mikroflory jelitowej, podobną do tej u maluchów karmionych piersią, powstrzymują rozwój szkodliwych mikroorganizmów oraz wspierają system odpornościowy.
Kwasy LC PUFA wspierają prawidłowy rozwój układu nerwowego, gdyż obecne są w komórkach mózgu. Są także istotne dla siatkówki oka, zapewniając prawidłowy rozwój wzroku.
|