|
Podczas Wigilii przywoła najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa.
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Szefowie kuchni Knorr wykorzystali całą swoją wiedzę i ogromne kulinarne doświadczenie, by opracować recepturę najsmaczniejszego wigilijnego barszczu. Chcieli, by swoim smakiem przypominał ten gotowany przez nasze mamy i babcie. Udało się – barszcz przygotowany z pomocą nowego Barszczu czerwonego Knorr smakuje jak domowy. Kucharze połączyli suszony sok z buraków oraz zioła i przyprawy skomponowane w idealnych proporcjach. Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz oraz dodane w nowej recepturze majeranek i czosnek sprawiają, że barszcz jest niezwykle aromatyczny. Natomiast dzięki dużej ilości soku z buraków jest również bardzo esencjonalny i charakteryzuje się intensywną, głęboko czerwoną barwą. Podczas nadchodzącej Wigilii pomoże nam przygotować pyszny tradycyjny barszcz, znakomity do krokietów lub pierogów. Najsmaczniejszy[1]!
WARTO WIEDZIEĆ
Buraki, z których pochodzi sok w recepturze Barszczu czerwonego Ekspresowego Knorr, pochodzą wyłącznie z otwartych upraw prowadzonych zgodnie z ideą zrównoważonego rozwoju. Zbierane są w sezonie, kiedy osiągają pełnię smaku i wartości odżywczej. Następnie zostały poddane procesowi suszenia, czyli jednej z najstarszych i najbardziej naturalnych metod przechowywania żywności. Dzięki temu na długo zachowują swój smak i aromat, którym możemy się cieszyć w naszych kuchniach, przygotowując tradycyjny świąteczny barszcz czerwony.
[1] Test konsumencki ekspresowych barszczy czerwonych wiodących producentów. KS Kudos Services GmbH; maj, 2013.
|