Zdrowe święta (str: 2) Tradycyjne świąteczne menu obfituje w tłuste i ciężkostrawne potrawy. Specjaliści Instytutu Flory radzą, jak przygotować zdrowe i pełnowartościowe potrawy, tak aby pogodzić zamiłowanie do tradycji i troskę o serce. |
| |
|
|
Barszcz czerwony czy grzybowa Boże Narodzenie tuż tuż, a wraz z nim 12 tradycyjnych potraw na wigilijnym stole – wszystkie pachnące i apetyczne, jednak nie takie same w każdym domu. |
| |
|
|
Ruch dobry dla serca (str: 2) Jedynie 6% Polek uważa, że brak aktywności fizycznej może powodować choroby układu krążenia. |
| |
|
|
Jesienna dieta (str: 2) W polskich domach panuje stereotyp, że kiedy na dworze robi się zimno, powinniśmy spożywać tłuste posiłki. Eksperci programu „Sekrety kobiecych serc” podkreślają... |
| |
|
|
Zmiana stylu życia (str: 2) 75% Polek uznało nadwagę za najważniejszy czynnik ryzyka wystąpienia chorób układu krążenia. Eksperci kampanii „Sekrety kobiecych serc” podkreślają... |
| |
|
|
Jak obniżyć poziom cholesterolu? 40% produktów wymienianych przez Polki jako obniżające poziom cholesterolu stanowiły: masło (tłuszcz pochodzenia zwierzęcego), biała czekolada (produkowana na bazie tłuszczów nasyconych i cukru), kawa oraz ostre przyprawy. |
| |
|
|
Jedzmy ryby! (str: 2) 81% Polek uznaje, że spożywanie tłustych ryb morskich pomaga obniżyć poziom cholesterolu. I słusznie – są one bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, który pozytywnie wpływa na zdrowie serca. |
| |
|
|
Właściwy poziom cholesterolu (str: 2) W Polsce ponad połowa kobiet z wyższym wykształceniem nie kontroluje poziomu cholesterolu – wynika z raportu opracowanego na rzecz ogólnopolskiej kampanii edukacyjnej „Sekrety kobiecych serc”. |
| |
|
|
Świadomość zdrowotna Polek Świadomość zagrożeń ze strony chorób układu krążenia pojawia się wśród kobiet dopiero po 50 roku życia – wynika z raportu badania opinii publicznej... |
| |
|
|
Pikniki Bliskie Sercu (str: 2) Kolejny rok z rzędu, podczas dwóch letnich miesięcy - czerwiec i lipiec, w 10 miastach Polski odbędą się „Flora Pikniki Bliskie Sercu"... |
| |
|
|