Kuchnia po grecku! Oblana wodami mórz, pokryta skąpanymi w słońcu gajami oliwnymi, ze zboczami pełnymi pastwisk ze stadami owiec, obfita w owoce, warzywa i zioła – taka jest Grecja. |
| |
|
|
| | Co ugotować z kalafiora? Kalafior. Często wydaje nam się na tyle zwyczajny, że nie poświęcamy mu w kuchni zbyt dużo uwagi – przeważnie wrzucamy go do zupy jarzynowej jako jeden z wielu jej składników lub podajemy jako dodatek do drugiego dania. |
| |
|
|
Co z robić z bobu? Zielone strąki bobu pojawiające się na straganach to znak, że po pierwsze – już lato, a po drugie – czas wprowadzić te pyszne ziarna do naszego menu! |
| |
|
|
Fluor w paście do zębów 15 lat poszukiwań, 70 badań naukowych i klinicznych, ponad 100 zaangażowanych naukowców i wiele opatentowanych rozwiązań, pozwoliło stworzyć przełomową technologię Stannous Complex. |
| |
|
|
Makaron idealnie ugotowany Czy przykrywać gotujący się makaron? Jak dużo wody używać? Te i inne wątpliwości dotyczące gotowania makaronu rozwieją porady eksperta, włoskiego szefa kuchni Knorr, Francesco de Villa! |
| |
|
|
Idealnie przyprawiony kurczak Soczyste piersi z kurczaka na grillu, delikatnie przyprawiony kurczak z rożna, aromatyczne kotlety drobiowe… Jeśli o tym marzy twoja rodzina, czas sięgnąć po naturalną Przyprawę do kurczaka Łagodną od Knorr. |
| |
|
|
Czas na szparagi Przed wiekami rozkoszował się nimi sam rzymski wódz Juliusz Cezar. Dziś możemy je kupić równiutko ułożone w pęczkach na straganach lub sklepowych półkach. |
| |
|
|
O sałatach i sałatkach Sezon na świeże warzywa i owoce w pełni, a więc czas najwyższy przygotowywać sałatki! Ale jak komponować składniki? Jakich sosów używać? I jak te sosy przyrządzać? Radzi szef kuchni Knorr, Piotr Murawski. |
| |
|
|
Kuchnia turecka Głównymi atrakcjami Turcji jest słoneczna pogoda, malowniczy krajobraz, różnorodna kultura oraz pyszna kuchnia turecka. |
| |
|
|
Obiad dla niejadka Ile współczesnych kobiet zmaga się z zachciankami kulinarnymi domowników? Z pewnością wiele. Jak znaleźć kompromis, który zadowoli wszystkich? |
| |
|
|