|
|
Diety
Wskazówki dotyczące zdrowego stylu życia i odżywiania. Diety odchudzające i zdrowotne. Informacje na temat zdrowej żywności.
|
|
Pozytywny wpływ likopenu
Badanie naukowców z dwóch uniwersytetów w Bostonie (Tufts University i Boston University) wykazało, że zwiększone spożycie likopenu zmniejsza ryzyko występowania chorób układu krążenia o 17% i choroby niedokrwiennej serca o 26%.
| | |
|
|
|
Truskawki i jagody
Wyniki badania naukowców z Journal of American Heart Association sugerują, że dzięki jedzeniu trzech lub więcej porcji jagód i truskawek tygodniowo, kobiety mogłyby obniżyć ryzyko zawału serca aż o jedną trzecią.
| | |
|
|
|
Białko sojowe
Białko soi może zredukować ilość związków chemicznych powiązanych z nieprawidłowym działaniem naczyń krwionośnych w organizmie.
| | |
|
|
|
Jedz zdrowo, śpij smacznie!
Stres i brak czasu powodują, że 41% Polaków minimum raz w tygodniu śpi krócej niż sześć godzin na dobę[1]. Skutkiem tego jest zasypianie w pracy, czy np. w autobusach.
| | |
|
|
|
7-dniowa dieta
Prawidłowe żywienie polega na spożyciu odpowiednio dobranych określonych ilości produktów spożywczych, które odpowiadają w optymalnym stopniu zapotrzebowaniu człowieka na energię i składniki odżywcze.
| | |
|
|
|