|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Zioła z Polski
Zioła z Polski to starannie wyselekcjonowane liście mięty, melisy i pokrzywy oraz kwiaty rumianku, pochodzące z polskich upraw, łąk i ogrodów. Ich najwyższą jakość gwarantuje marka IRVING!
| | |
|
|
|
Smaki i zapachy
Firma Bell Flavors & Fragrances zaprezentowała coroczną listę 10 trendów smakowych i zapachowych na najbliższe 12 miesięcy – od toffi z bitą śmietaną dodawanego do napojów, po rabarbar z masłem orzechowym do deserów.
| | |
|
|
|
Trendy kulinarne 2013
Narodowe Stowarzyszenie Restauratorów opublikowało listę trendów żywieniowych „What’s hot in 2013”.
| | |
|
|
|
Wyciśnij zdrowie
O tym jak ważne jest zdrowie, chyba nie trzeba nikomu przypominać. Niestety faktem jest, że ciągle je zaniedbujemy. Wpadamy w wir obowiązków i trosk, a potrzeby naszego organizmu schodzą na drugi plan.
| | |
|
|
|
Dania na ostro
Papryczki chilli i większość prawdziwie pikantnych sosów zawdzięcza swój palący smak kapsaicynie.
| | |
|
|
|
Sezon na herbatę
W szklance, dużym kubku, porcelanowej filiżance… Rano – do śniadania, wieczorem – do kolacji, dla chwili relaksu w pracy, rozgrzania w samochodzie czy podczas spotkania ze znajomymi.
| | |
|
|
|