|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami
Dzięki OLE! nie musisz martwić się końcem wakacji – suszone pomidory to kwintesencja lata zachowana w słoiczku. Porcja słońca i południowego aromatu, którą możesz zafundować sobie o każdej porze roku.
| | |
|
|
|
Szaszłyki z piersi indyka z oscypkiem
Oscypek na grillu to góralska specjalność, a w połączeniu z delikatnym mięsem z indyka stanie się wykwintną przekąską. Najpierw przygotowuje się roladki z indyka – z jarmużem, ogórkiem kiszonym i właśnie oscypkiem.
| | |
|
|
|
Szaszłyki z kurczaka z boczkiem
„Aby drewniane patyki do szaszłyków nie paliły się na grillu, namoczmy je wcześniej w wodzie” – podpowiada Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
| | |
|
|
|
Wiesz wszystko o kefirze?
4 zaskakujące fakty o kefirze, o których nie miałeś pojęcia!
Kefir – zna go chyba każdy. Jego lekki słodko-kwaśny smak ma miliony fanów na całym świecie.
| | |
|
|
|
Pierogi z soją
Występuje w 16 gatunkach, z czego najbardziej rozpowszechniona w rolnictwie jest soja warzywna (zwyczajna). Zawiera duże ilości pełnowartościowego białka.
| | |
|
|
|
Postaw na TOFU!
Tofu zalicza się do pełnowartościowych produktów białkowych. Nie zawiera glutenu. Najpierw spożywany był głównie w Chinach, będąc cennym źródłem białka.
| | |
|
|
|
Pulpety z soczewicy
Dostępna w wielu kolorach – od zieleni po czerń. Rodzaj rośliny jednorocznej lub dwuletniej, zawierającej duże ilości białka. Co więcej?
| | |
|
|
|
Pomysł na dania z cukinią
Placki z cukinii, leczo, cukinia z grilla – latem to warzywo zdecydowanie króluje w naszym menu. Uniwersalną, smaczną i łatwą do przyrządzenia cukinię można wykorzystać do wielu ciekawych, mniej tradycyjnych dań.
| | |
|
|
|