|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Prosty przepis na Walentynki
Obchodzić czy nie obchodzić? Tłoczyć się z innymi zakochanymi w kinie? Szukać ostatnich możliwych do rezerwacji miejsc w restauracjach?
| | |
|
|
|
Sos z pestek dyni i papryki chili
Prażone pestki dyni i ostra papryka chili de arbol nadają pomidorowej salsie orzechowy, wędzony smak, który kontrastuje z cierpką nutą soku pomarańczowego.
| | |
|
|
|
Pikantny sos z papai i ananasa
Ten tropikalny sos uzyskuje swój ostry smak dzięki papryce jagodowej z Peru. Może służyć jako kolorowy dodatek do chipsów tortilla, quesadilli, grillowanego mięsa i owoców morza.
| | |
|
|
|
Kulinarne trendy 2014
Nowe trendy i dodatki kulinarne uwzględnione w raporcie Trendy w Smakach 2014, przygotowanym przez McCormick i Kamis, są zapowiedzią tego, co będzie dominować w menu na całym świecie w najbliższych miesiącach.
| | |
|
|
|
Parówki w szlafrokach - przepis
Sprawdzają się jako przegryzka między posiłkami oraz w roli głównego dania. Mieszczą się do torebki, doskonale zaspokajają głód i mają szerokie zastosowanie w kuchni.
| | |
|
|
|
Łososiowy pucharek z avocado
Przystawki, jak żadna inna pozycja w menu, niosą w sobie niewiarygodny potencjał w zakresie kulinarnego eksperymentowania. Mogą być malutkie, dosłownie na jeden gryz, jak drobne...
| | |
|
|
|
Gin z tonikiem
GIN LUBUSKI jest niezwykle wszechstronnym alkoholem – można podawać go na bardzo wiele sposobów.
| | |
|
|
|
Puree na głód
Złapał cię większy głód? Sięgnij po nowe Gorące Kubki Knorr Puree ziemniaczane. Zjedz Na Bogato!
| | |
|
|
|