|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Doskonałe sosy na Wielkanoc
Wielkanoc to zazwyczaj czas sięgania po receptury obecne w naszych domach od lat. Jednocześnie co roku staramy się nieco odświeżyć te receptury, nadać im nowy charakter - szczególnie jeśli chodzi o pieczenie, szynki, pasztety.
| | |
|
|
|
Chrzan, czyli wróćmy do korzeni
Chrzan to bardzo pospolite kłącze – niekoniecznie w mieście, ale jeśli się nieco oddalimy, nietrudno znaleźć go przy płocie lub na polu. Skąd wziął się zwyczaj używania go jako przyprawy? To bardzo ciekawe i jakże logiczne!
| | |
|
|
|
Kawa i ciastko na wiosnę!
Miło, lekko i przyjemnie – wiosenne doznania w COSTA COFFEE!
Zapachniało, zajaśniało! W COSTA COFFEE wiosna zagościła na dobre, zapewniając swoim gościom lekkość samopoczucia i smaku.
| | |
|
|
|
Sekret idealnego żurku wielkanocnego
W polskiej kuchni lubimy kwaśne smaki - wyraziste zupy, kiszone i marynowane przekąski. Może dlatego tak dobrze przyjął się u nas żurek - na co dzień nie schodzi z top listy naszych ulubionych zup, natomiast w pewne wyjątkowe dni, np. w Wielkanoc, jest wręcz daniem obowiązkowym.
| | |
|
|
|
Sałata ze szczypiorkiem
Z utęsknieniem czekamy całą zimę na sałatę, więc z pewnością ochoczo przygotujemy Sałatę ze szczypiorkiem. Oprócz nowalijek, w kompozycji znajdą się aromatyczne dodatki. Całość bardzo lekka i pachnąca wiosną!
| | |
|
|
|