|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Sałatka z pieczonych buraków i sera blue
Z pozoru zwykła sałatka może być bardzo wytworna, zwłaszcza, gdy główną rolę odgrywa w niej burak. W asyście m.in. sera typu blue, orzechów włoskich, octu balsamicznego stworzy niezwykle smaczną kombinację.
| | |
|
|
|
Gluten - tak czy nie?
Na półkach sklepowych coraz częściej możemy znaleźć produkty ze znakiem Przekreślonego Kłosa.
| | |
|
|
|
Tapas – sylwestrowe must have
Przygotowania do sylwestrowego wieczoru ruszyły pełną parą. Osobom, które nie mają jeszcze pomysłu na imprezowe menu przedstawiamy tapas – przekąski idealne.
| | |
|
|
|
Chia
Nasiona Chia (Salvia hispanica) rosną w Ameryce Południowej. Przez wieki spożywane były przez Azteków. Słynny Codex Mendocino, opisujący życie codzienne Azteków, wymienia nasiona Chia jako najważniejszą, obok kukurydzy, roślinę uprawną.
| | |
|
|
|
To jest pyszne!
Przyrządzanie doskonałych zapiekanek będzie prostsze niż kiedykolwiek wcześniej! Hochland przygotował super nowość – ser do zapiekania „Na gorąco!”.
| | |
|
|
|
Niepozorny ziemniak
Choć ma reputację nudnego warzywa, w rzeczywistości jest jednym z największych skarbów naszej kuchni. I mimo, że ziemniak nie należy do grona najbardziej egzotycznych warzyw, to nie można odmówić mu wspaniałych smakowych i kulinarnych walorów.
| | |
|
|
|