|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Lasagne z łososiem
Nieco lżejszą odmianą dobrze znanej lasagne będzie ta, w której za farsz posłuży nam przede wszystkim wędzony łosoś.
| | |
|
|
|
Klasyczna Lasagne
Przygodę z lasagne dobrze jest rozpocząć od jej klasycznej odmiany z mięsem mielonym, sosem pomidorowym, beszamelem i startym serem na wierzchu.
| | |
|
|
|
Włoskie zapiekanki
Ta ciepła, aromatyczna i syta przekąska, to prawdziwa królowa kuchni włoskiej. Jej najpopularniejszą wersją jest dobrze znana smakoszom wyśmienitych potraw lasagne.
| | |
|
|
|
Kolorowe śniadania
To, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, wiedzą już dzisiaj wszyscy. Jednak przygotowywane w pośpiechu, często jest powtarzalne i monotonne.
| | |
|
|
|
Gnocchi z gulaszem
Stare przysłowie mówi: „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki", ale o wyjątkowo dobrych stosunkach między Polską i Węgrami mogą również świadczyć również bardzo zbliżone kulinarne gusta.
| | |
|
|
|
Duszone żeberka z cebulą
Gulasz przygotować możemy w różnych odmianach i z wykorzystaniem różnego rodzaju mięs, np. z żeberek. Ich miłośnicy mogą wzbogacić swoje danie i nadać mu wyjątkowości i doskonałego smaku.
| | |
|
|
|