|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Jakie jajka wybrać?
Jajka dostępne są zazwyczaj w czterech rozmiarach - S, M, L i XL. Wyznacznikiem wielkości jajka jest jego waga.
| | |
|
|
|
Jak podawać jajka na wielkanocnym stole?
Doskonałe jako przystawka albo przekąska, niezbędne do przygotowania pysznych wypieków, a przy tym świetna podstawa dań głównych – jajko! Często niedoceniane, staje się bezcenne w czasie Wielkanocy.
| | |
|
|
|
Dlaczego powinniśmy sięgać po jajka?
Substancje odżywcze zawarte w jajkach mają bardzo duży wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają się do utrzymania dobrego stanu zdrowia.
| | |
|
|
|
Tradycyjne święta z nutą nowoczesności
W Wielkanoc stół staje się popisem kulinarnego kunsztu i finezji. Szykując świąteczne menu chętnie sięgamy po tradycyjne dania, które przyrządzały nasze mamy i babcie.
| | |
|
|
|
Wielkanocne desery
W czasie Wielkanocy oprócz typowych potraw, spożywanych na świąteczne śniadanie lub obiad, w naszych domach goszczą także słodkości w rozmaitych postaciach.
| | |
|
|
|
Aromat zaklęty w ziarnach
Powodem, jakim kierują się konsumenci przy wyborze kawy ziarnistej, jest przede wszystkim jej bogaty bukiet smakowy.
| | |
|
|
|