|
Wyglądem i kształtem przypominają kotlety a'la schabowe, są jednak nieco grubsze, z uwagi na dodatek chilli mają bardziej czerwony kolor i są oczywiście bardziej pikantne. Można z nich przyrządzać wspaniałe medaliony sojowe, które świetnie zastępują tradycyjne steki mięsne, lub wykorzystać jako składnik dań warzywnych, np. z czerwoną fasolą, pomidorami, papryką czy kukurydzą.Podawać z surówkami.
Nie zawiera konserwantów. Produkt 100% roślinny, wolny od surowców pochodzenia zwierzęcego.
Skład: odtłuszczona mąka sojowa, mieszanka naturalnych przypraw |
|
Stek meksykański Polgrunt
wartość energetyczna: 356 kcal (1491 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
50,00 |
g |
Węglowodany |
30,00 |
g |
Tłuszcze |
2,00 |
g |
Błonnik |
4,50 |
g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Polgrunt Sp. z o.o.
|
|
|
|
|