|
|
Schulstad Tost Pełnoziarnisty to chleb tostowy pszenny, krojony, pasteryzowany
Składniki: mąka pszenna, woda, mąka żytnia (mąka żytnia razowa typ 2000 - 10%), ziarno żyta (6,8%), płatki żytnie (3,4%), gluten pszenny, sól kamienna, olej roślinny, ocet, ekstrakt słodowy ciemny, ekstrakt słodowy jasny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy. |
|
Schulstad Tost Pełnoziarnisty
wartość energetyczna: 222 kcal (929 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
5,60 |
g |
Węglowodany w tym: |
44,20 |
g |
Cukry | 4,50 | g |
Tłuszcze w tym: |
2,30 |
g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,25 | g | Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,81 | g | Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,79 | g |
Błonnik |
2,90 |
g |
Składniki mineralne w tym: |
|
|
Żelazo | 1,22 | mg | Magnez | 29,50 | mg | Sód | 0,47 | mg |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Lantmännen Axa Poland Sp. z o.o.
|
|
|
|
|
|
przejdź do tematu Schulstad Tost Pełnoziarnisty aby komentować produkt bezpośrednio na forum.
balerinka napisała: (w dniu: 14-06-2007 21:22)
bardzo dobre tosty wychodzą
polecam
no i ten chleb to zdrowszy jest od zwykłych pszennych tostów fintifluszka napisała: (w dniu: 14-06-2007 22:52)
ja mimo wszystko lubię do tostów zwykły pszenny, taki z ziarnami wolę do zwykłych kanapeczek sylsmi27 napisała: (w dniu: 15-06-2007 20:15)
Muszę spróbować! Lubię takie kanapeczki z żółtym serem i pomidorem zapiekane w opiekaczu. microphone napisała: (w dniu: 20-06-2007 18:27)
lubie, taki z tych ciemniejszych. tosty jem od czasu do czasu, ale jak juz sie na nie zdecyduje to tylko z peiczywem schulstada:) kiki napisała: (w dniu: 20-06-2007 18:42)
Ja też do tostów wole pszenny, ale ciemne pieczywko i z ziarnami też lubię, tyle ze do kanapek
zaloguj się aby napisać własny komentarz
|
|