|
Chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub znajomych pysznym, świeżym i pachnącym pieczywem, które w dodatku wypieczesz sama? Jeśli tak, zachęcamy do wypróbowania nowych chlebów w proszku do samodzielnego wypieku z linii Duża Blacha.
Dzięki starannemu doborowi naturalnych składników mieszanki chleba, proces przygotowywania ostatecznego produktu ograniczono do minimum. Do zawartości torebki wystarczy dodać jedynie wodę, olej i drożdże, aby otrzymać pulchny i pachnący chleb z chrupiąca skórką, który zawsze się udaje. Równie znakomity efekt kulinarny osiągniemy przygotowując produkt w tradycyjnym piekarniku, jak i w specjalnej maszynie do pieczenia chleba.
Zawartość jednej torebki chleba w proszku z linii Duża Blacha pozwala na uzyskanie dużej, blisko 800 gramowej porcji gotowego wypieku, co w pełni zaspokoi potrzeby całej Twojej rodziny. Ponadto duża uniwersalności produktu, pozwala z powodzeniem wykorzystywać go do przygotowywania różnego rodzaju innych wypieków: bułek, bułeczek smakowych, bułek z serem lub szynką czy podkładów pod pizzę.
Składniki: mąka żytnia, mąka żytnia razowa, mąka pszenna, zakwas w proszku: mąka pszenna, kwas cytrynowy i mlekowy, stabilizator: E 516, emulgator: lecytyna, regulator kwasowości: E 263; sól, ziarno słonecznika, siemię lniane, glukoza, emulgatory: E 481, E 471; przeciwutleniacz: witamina C |