|
Salsa to nieodłączny element kuchni meksykańskiej. Chociaż słowo salsa jest tłumaczone jako sos, faktycznie jest to specjalny, przygotowany na zimno dip z dodatkiem świeżych warzyw.
Właśnie z połączenia warzyw oraz ziół i przypraw powstaje fascynujący przekrój smaków, od łagodnych do pikantnych.
Możesz polać tym sosem swoje tortille lub taco albo zanurzyć w nim nacho lub różnorakie warzywa. Granice fantazji są nieograniczone.
Odkryj Meksyk w swoim domu!
Składniki: woda, cebula, olej roślinny, pomidory, słodka zielona papryka, ser, skrobia modyfikowana, papryka chilli, słodka czerwona papryka, cukier, sól, białko mleka, awokado w proszku (0.8%), aromaty, przyprawy, stabilizatory (E 415, E 412), kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, barwniki (E 160, E 133) |