|
|
Ukwaszane są specjalnie wyselekcjonowanymi bakteriami, dzięki czemu zachowują wyjątkowy aromat i gęstość. Zawierają żywe kultury bakterii probiotycznych Lactobacillus Acidophilus, które zapewniają równowagę mikroflory, ograniczając rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych w układzie pokarmowym. Podobnie jak inne nasze produkty nie zawierają konserwantów. Produkowane są w oparciu o proces pasteryzacji pozwalający zachować naturalny smak i wartości odżywcze.
Kefir 0% - ma dwa razy mniej kalorii i cholesterolu, za to bogaty jest w wapń, fosfor, potas i cynk, witaminy A, B2, B12 i kwas foliowy. Poprawia trawienie i orzeźwia. |
|
Kefir 0% Piątnica
wartość energetyczna: 25 kcal (105 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
3,20 |
g |
Węglowodany |
3,00 |
g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
|
|
|
|
|
|
przejdź do tematu Kefir 0% Piątnica aby komentować produkt bezpośrednio na forum.
zuzzka napisała: (w dniu: 22-10-2007 9:21)
Ja lubię kefirki. Piję je dość często, a jak łykam tabletki, to po każdym zażyciu. Słyszałam, że wtedy szybciej się wchłaniają i nie szkodzą tak, jak bez wypicia kefiru. Młoda napisała: (w dniu: 22-10-2007 9:23)
ja zawsze robię sobie przerwę między tabletką a kefirem, wydaje mi się, że jedno może wpływać na drugie... abizelka napisała: (w dniu: 31-10-2007 13:25)
bardzo lubię!!!!!!!!!!!!!1
i nie tylko do tabletek!!!
ogólnie do wszystkiego
zaloguj się aby napisać własny komentarz
|
|