|
Czarny sos powstał z miłości do chili, wyrazistego ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos.
Składniki: woda, cukier, czerwona papryka chili (10%), czosnek, sos sojowo-grzybowy (2,5%) (nasiona soi, mąka pszenna, grzyby w proszku, sól, substancja konserwująca: benzoesan sodu), zielona papryka chili (2%), sól, skrobia, liście mięty, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; barwnik: karmel amoniakalny; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa. |
|
|
|
Czarny sos chili TaoTao
wartość energetyczna: 201 kcal (842 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
1,30 |
g |
Węglowodany w tym: |
48,20 |
g |
Cukry | 39,90 | g |
Tłuszcze w tym: |
0,10 |
g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0,10 | g |
Inne w tym: |
|
|
Sól | 5,10 | g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Tan-Viet International Ltd. Sp. z o.o.
|
|
|
|
|